Viimased uudised

Püsilillede 6 tk kaupa ette tellimisest kevadeks 2025

Püsililli ja mitmesuguseid muid kauneid aiailutaimi on maailmas leida tohutul hulgal. Kui jätta välja kõik sellised taimed, mida Eesti kliimaoludes ei saa õuetaimena aias kasvatada, siis ikkagi tuleb seda hulka mõõta kümnete tuhandetega. Aianduskeskustes pakutavate erinevate õuetaimede hulk jääb tavaliselt mõnesaja sordi ja/või liigi juurde. Põhjus on lihtne: aianduskeskused ei pea otstarbekaks tuhandeid erinevaid püsilillede sorte lihtsalt niisama igaks juhuks aiapidajate rõõmuks sisse osta, et ehk õnnestub maha müüa. Eesti turu väiksuse tõttu on vastus ette teada: ei õnnestu!

Aiasõbral on hea meel teada anda, et oleme peagi (novembris, 2024) e-poodi lisamas kokku üle 4500 erineva püsilille liigi ja sordi, mida saab ostukorvi panna ja tellida uueks aiandushooajaks ette valmis. Aiasõber ei osta samuti tuhandeid sorte igaks juhuks sisse, vaid me hangime soovitud taimed oma klientidele vastavalt klientide tellimustele. Arvestada tuleks asjaoluga, et minimaalselt saame pakkuda ühe sordi kohta 6 taime korraga ostmist, kuna istikute hankimisel meil puudub üksikostmise võimalus. Oluline on ka teada, et alates mai kuust sulgeme e-poes ligipääsu kategooriale. Seega hoolikas ei tuku õiget aega maha.

Mis puudutab 6 tk ettetellimisel istikute hinda, siis see on ühe istiku kohta märgatavalt soodsam, kui soetada hiljem kevadsuve edenedes samad taimed istutatuna ümber 2-3 ltr pottidesse. Ettetellimiseks pakutavad istikud on tavapäraselt 9 cm (P9) paljunduspottides möödunud aastal paljundatud ja üle talve hoitud ning kevadel kasvamist alustanud istikud. Need võib aiapidaja sobivate ilmade saabudes istutada oma aias otse püsivale kasvukohale.

Leia e-poest toodete alt kategooria ‘Ettetellimine 6tk’. Mainitud kategooria taimi saab tellida minimaalselt 6 kaupa ühe sordi kohta, sest need ostetakse sisse ainult siis, kui keegi tellib. Üksikmüüki selle kategooria taimed tõenäoliselt ei tule. Samas tahame oma klientidele siiski pakkuda võimalust soetada püsikuid laial skaalal.

Kõik ülejäänud Aiasõbra e-poe kategooriates olevad kaubad on üksikmüügis ja tellitavad ka ühe kaupa. 6 tk kaupa ette tellitavate püsilillede saadavuse tõenäosus on varasemate aastate kogemuse kohaselt umbes 95 %. Tellida saab kuni aprillikuu lõpuni, pärast seda tähtaega hakkab ettetellimise sortiment e-poes kiiresti vähenema. Tellitud püsikuid hakkame väljastama aprillikuu teisel poolel 2025 vastavalt sellele, kuidas taimed meie lattu saabuvad ja saame tellimusi asuda komplekteerima.

Palju toredaid leide meie e-poes soovib Aiasõber – sõber Sinu kõrval!