Aiand avatud: 20. aprill - 1. oktoober | E-R 9.00-18.00 | L 9.00-15.00 | P suletud(+372) 552 9369aiasober@aiasober.ee

Kääbus-mägimänd

LAT: Pinus mugo pumilio
ENG: Mountain pine
RUS: Сосна горная

3.95

15 laos

Korralikud eelmise aasta istikud otse kasvukohale või siis suuremasse potti ümber istutamiseks. Hea toode pakiautomaati saatmiseks. Väljastame alates aprill, 2024.

15 laos

  • Päikeseline kasvukoht
  • Parasniiskele pinnasele

Lisainfo

Kliimavöönd

Kasvukõrgus

Õitsemise aeg

Suurus

Kirjeldus

Igihaljas aeglasekasvuline okaspuu kääbusvorm männiliste (Pinaceae) sugukonnas. Tumeroheliste okastega laiuv maadjas või ümara kasvukujuga ilupõõsas. Läbimõõt võib küündida kuni 3 meetrit. Oksad ebaühtlase pikkusega ja tihedalt asetunud. Kasvab hästi igal vett läbilaskva lahjemapoolse pinnasega päikeselisel kasvukohal. Talub vajadusel mõõdukat kärpimist, mille abil saab kujundada võra kaunimaks ja muutes selle tihedaks. Kui suve algul näpistada ära 1/3 ulatuses värsked tipukasvud, saab kujundada ilusaid tihedaid vorme või korraliku heki. Sobib kasvatamiseks peenardes, kiviktaimlates ja nõmmedel üksikult või suuremate ja väiksemate rühmadena. Asendamatu on ta kuivadel, liivastel ja kivistel pindadel ning nõlvakutel.

ENG: Plants in good condition and in need of replanting. For planting directly on the growing site or in a larger pot. The product is suitable for sending to a parcel machine. We’ll start deliveries from April, 2024.

RUS: Растения в хорошем состоянии, требуют пересадки. Для посадки прямо на участке выращивания или в горшок большего размера. Товар подходит для отправки в посылочный автомат. Выдаем с апреля 2024 года.

Go to Top